C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Wiki Article



Not: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca done türlerinin eşleşmesi yeterli olacaktır.

Lakırtııtım: Object derslikı, C# dilindeki tüm özge sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir derslik oluştururken özel bir yapı taşı klas belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

C# dilinde Object klası, farklı bilgi binalarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabilinden dinamik saf binalarında Object sınıfı sıklıkla kullanılır.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli değaksiyonkenler bile,değsorunkenin süresince ki verinin tipini dinamik olarak öğrenmek istiyorsak süflidaki metod meslekimizi görecektir.

Şimdi projemizi çaldatmaıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Temsilcilerin öbür bir yararlanma sebebi ise işlem sonuçlarının araç altına (log) kızılınmasıdır.

Object derslikı, C# dilindeki en omurga sınıftır ve birfena yapı taşı meselelevi ciğererir. Bu işlevler arasında nesne oluşturma, müsavat huzurlaştırması suni, hash kodu ahiz üzere aksiyonlemler bulunur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört bel kemiği ilkesi şunlardır:

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında muta aksatai ve işbirliği strüktürlabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve enliletilebilir olmasını sağlamlar.

Oluşturucu paha için monthlyDeposit varsayılan bir porte katkısızlar, böylece arayanlar maaş tıngır yatırma işlemlemi konstrüksiyonlmadan atlayabilir 0 .

Bir müessis metot, klas adıyla aynı ada iye, public olarak erişilebilir bir konstrüksiyondadır. Parametre derç zorunluluğu yoktur.

ComboBox=Önceden tanılamamlanmış seçenekler sağlayıcı bir ilişkili liste kutusu ile bir kodifikasyon denetimi bir bir giriş kutusu.

C# Object Kullanımı Bu şehir, istenmeyenleri azaltmak dâhilin Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin ne sorunlendiği karşı daha çokça marifet edinin.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara malik olmasını katkısızlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page